October 9, 2016

3 pași simpli pentru a rezolva problemele

 

Vă aflaţi în faţa unei  neînţelegeri,  unui conflict cu o persoană sau cu o societate şi nu ştiţi cum să gestionaţi situaţia? Vi se pare anevoioasă, costisitoare sau că v-ar  afecta în vreun mod imaginea expunerea problemei în cadrul unui proces public în instanță? Noi vă putem ajuta să ajungeți la o înțelegere evitând toate aceste neajunsuri!

Evitaţi disconfortul  creat de situaţie şi al unui eventual proces în instanţă alegând medierea! Noi vă putem  fi aproape pe acest drum. De ce să fie complicat când poate fi simplu?

Ai greșit și ești acuzat de o faptă încadrată penal (de exemplu, vătămarea corporală din culpă, hărțuirea sexuală, violarea de domiciliu, violarea vieții private, furtul sau înșelăciunea,etc.)? Nu lăsați problema să se adâncească! În cazul în care considerați că a fost o greșeală, e șansa dumneavoastră să vă reabilitați, să rămâneți integrat în societate și să aveți un cazier curat! Alegeți medierea! Veniți să  vă spunem cum vă poate ajuta!

Sunteți  victima unei fapte penale? Doriți recuperarea prejudiciilor cauzate, a unor daune morale și materiale? Noi vă putem ajuta să realizați acest lucru în timp mult mai scurt, în condiții de deplină confidenţialitate şi protejarea imaginii, evitând stresul emoțional, în comparație cu situația în care optați pentru derularea unui eventual proces penal. Cum?

phone

PRIMUL PAS este să ne contactaţi, telefonic  sau cu un mesaj și să stabilim împreună o primă întâlnire.

Prima şedință este gratuită. Ne întâlnim, dumneavoastră ne povestiţi despre ce este vorba iar noi vă vom informa cu privire la mediere, avantajele acesteia şi cum vă poate ajuta medierea în cazul dumneavoastră, concret.  Informarea se va concretiza într-un proces verbal de informare asupra medierii prin care confirmăm participarea la şedinţa de informare.

Vă propunem un plan pentru a rezolva pe cale amiabilă divergențele apărute.

Dacă sunteţi de acord cu acesta veţi completa o cerere de mediere şi un precontract în care stabilim detaliile pregătirii preliminarii a medierii propriu-zise.

mediere

PASUL AL DOILEA: Voi trimite o invitație la mediere celeilalte/celorlalte  părţi.

Dacă nu avem un răspuns pozitiv din partea lor, în cazul în care continuaţi cu un proces,  procesul verbal de informare şi contractul de premediere vor constitui o probă pentru a demonstra buna dumneavoastră credință și deschiderea spre înțelegere.

În cazul unui răspuns afirmativ vom avea întâlnirile – împreună sau în particular cu fiecare, după cum doriți – și începem procesul de mediere propriu zis după ce, în prealabil, la începutul primei şedinţe comune semnăm, împreună cu  celelalte părți implicate, contractul de mediere. Dumneavoastră, părţile implicate, având suportul şi spatiul intim, privat asigurate – găsiţi împreună soluția cea mai bună, reciproc convenabilă şi durabilă.

Puteţi alege să veniţi însoţit de o persoană de încredere (avocat  care să vă consilieze, un prieten bun, o rudă care să vă acorde sprijinul moral de care aveţi nevoie).  De asemenea există posibilitatea, mai puţin eficientă, să fiţi reprezentat de avocat  sau de către o altă persoană împuternicită de dumneavoastră prin procură notarială.

friend

Când ajungem la un acord convenabil ambelor părți, trecem la PASUL AL TREILEA, și anume redactarea actului care atestă cele discutate și rezolvarea problemei. Odată semnat de părţile implicate acordul de mediere reprezintă un înscris sub semnătură privată şi este deplin valabil şi valid.

Acordul are valoarea unui înscris sub semnătură privată, nu conţine clauze care să aducă atingere legii şi ordinii publice şi poate fi supus verificării notarului public în vederea autentificării ori, după caz, încuviinţării instanţei de judecată.

În urma medierii, se redactează de către mediator un PROCES VERBAL DE FINALIZARE A MEDIERII, indiferent de rezultatul medierii (înțelegere totală a părților, înțelegere parțială a părților, fără soluții amiabile).

Este foarte ușor! În TREI PAȘI, fără prea mare bătaie de cap, problemele se pot rezolva sau realizăm că ele nici nu au existat vreodată.

Vă așteptăm!

INAPOI